+31 6 52 576 575 ron@zahron.nl

Realiseren dat je een uitzonderlijk talent hebt, dat kan veel verklaren!

Waarom ben je zo verdomd gevoelig en blijf je ermee rondlopen? Maalt het door je hoofd? Jouw intuïtie en gevoeligheid vertellen je, veel eerder dan anderen zich überhaupt kunnen realiseren, wat zij denken, voelen en nodig hebben. Dit verklaart waarom jouw gevoelens en waarnemingen minstens zo groot zijn als je intellect. Je bent niet alleen diegene, die op meerdere niveaus tegelijk analyseert en oplossingen bedenkt, zelfs in je slaap, maar je bent ook uitzonderlijk emotioneel en empathisch.

Ook kunnen schijnbare zegeningen als rechtvaardigheid en eerlijkheid, vaak een bron van eenzaamheid, zelftwijfel en beperking worden. Jouw hoofd en lichaam voelen vaak als een flipperkast en dat is doodvermoeiend.

Is het je opgevallen, dat ik in de titel het woord hoogbegaafd gebruik? Misschien ben je nooit omschreven als hoogbegaafd. Je vind jezelf helemaal geen Einstein, maar herkent je wel in de bovenstaande tekst. Mensen zien je vaak als een denker, “Je zit te veel in je hoofd, laat je gevoel eens spreken”. Eigenlijk weet jij wel beter. Daar knelt het dus en je voelt je ongemakkelijk.

Het verklaart waarom je je eenzaam voelt. Wanneer je om je heen kijkt, LinkedIn en Twitter berichten leest of andere nieuwsbronnen, krijg je direct de gedachte ‘wat willen ze hier nu mee’? Begrijpt men dan niet dat de problematiek veel ingewikkelder is en in het grote geheel moet worden gezien? Je voelt je eenzaam, omdat je geen of weinig gelijkgestemden ontmoet. Begrijpelijk, want ze zijn erg lastig te vinden. Wie wil er net zoals jij zijn hersenen pijnigen door écht de diepte in te gaan? Helaas ben je ook vaak gevormd door je omgeving en je hebt je aangepast en houd je stil.

Dit verklaart ook waarom je vastzit in je denken. Je kunt er niets mee, hoogstens gebruiken in leuke hobby’s, maar daarnaast niet begrepen worden door je omgeving. Je eigenwaarde krijgt er geen boost van en je krijgt vaak het stempel eigenwijs opgedrukt.

Dus het maakt wel degelijk uit om te realiseren dat je hoogbegaafd bent. Dit is pas de eerste stap naar het fundamenteel bewustzijn, richting een dimensie van stilte en rust. Stop met ontkennen en wees je bewust van je waarnemingen en je gevoelens. Die gaan je namelijk helpen naar meer vertrouwen en authenticiteit.

Zit je vast in je denken? Lees dan mijn andere blogs eens. Voel je je aangesproken en zou je verder willen praten? Dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen.