+31 6 52 576 575 ron@zahron.nl
Als het pak knelt, heet het artikel en het geeft precies weer in welk keurslijf wij ons moeten bewegen.

De enkeling, die zijn pak aan de wilgen heeft gehangen, wordt met trots beschreven en staat vooraan voor het vullen van media, kranten en vakliteratuur. Een droom is waarheid geworden en natuurlijk voelen ze zich fantastisch! Als kijker word je er helemaal blij van en wordt het stemmetje inside gevoed, zodat je gaat twijfelen aan je eigen loopbaan. Waar ben ik mee bezig?Want ik ben ook vaak moe en uitgeblust, terwijl ik nog jaren moet werken. Het woord moet duidt onbewust op tegenstand en eerlijk gezegd klopt dat ook wel, want de vele verplichtingen moeten betaald worden. Ik wil leven zoals ik dat wil en doen wat ik wil. Dat is toch vrijheid? Maar dan zie je mensen die letterlijk uit de dagelijkse sleur  zijn gestapt en in het buitenland een B&B zijn gestart.

Ze moeten keihard werken, maken meer uren met klussen, die ze meestal niet gewend zijn. Dit beeld geeft de kijker een gevoel van medeleven en ondanks het grote gevecht dat ze leveren, ook een trots en tevreden gevoel als het lukt. Stiekem zijn we weer tevreden met ons dagelijkse leven als het niet zo goed afloopt en er wordt gezegd: “we hebben het tenminste geprobeerd en er veel van geleerd”. Ja, ja, altijd positief blijven, dat druipt van het scherm af. Nee, het kan natuurlijk ook anders. Alleen zul je dat zelf moet ontdekken en er bewust van moeten worden. Het ligt natuurlijk ook aan het soort werk dat je doet, of je in een strak patroon werkzaam bent en hoelang al. Als je daarnaast genoeg leuke hobby’s hebt, is het goed vol te houden. Maar is dit niet het geval, dan word je geleefd door je werk en is er iets goed mis. Want uiteindelijk werk je om te leven en niet andersom. Misschien heb je veel verplichtingen opgebouwd en moet je doen eens op een rijtje zetten met de vraag: “Wat is heel belangrijk voor mij en wat wil ik loslaten?”

Dichter bij jezelf beginnen is een kleine stap en je afvragen wie je bent en wat je doet met je leven én werksituatie hoort daarbij. Werken moet weer leuk worden in een leuk team op een leuke plek met mogelijkheden voor iedereen. Er zijn al voorbeelden te melden van leuke, vooral jonge teams, die al schommelend, sportend en genietend van heerlijke biologische maaltijden een fantastische werkomgeving hebben gebouwd, maar nu de rest nog.

Het belangrijkste is om dicht bij jezelf te blijven en eerst jezelf te leren kennen. Want jij komt ook uit dat maatschappelijke keurslijf, dat vele jongeren niet echt kennen. Eerst moet je pak aan de wilgen hangen net als mijn pak, dat nu al jaren wappert in de wind!